Roomse Kamille (chamaemelum nobile) (Engels: Chamomile Roman)

 

Dit bekende kruid komt voor in heel Europa, maar ook in Noord Amerika en Argentinië. Je vindt het vaak in tuinen en in het wild. Het heeft een mooi uiterlijk en heeft fijn verdeelde bladeren en lijkt een beetje op het bekendere madeliefje en bloeit in de zomermaanden.

Door stoomdestillatie van de vers gedroogde bloemen wordt de olie verkregen en ziet er zeer lichtblauw tot helder van kleur met een prachtige intens bloemig, fruitig en zoetige aroma.

Chamomile Roman is erg populair en heeft kalmerende en veelzijdige eigenschappen. Chamomile Roman heeft een uitstekende reputatie als geneesmiddel en uit de geschiedenis blijkt dat Chamomile Roman al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren werd toegepast. Het was ook één van de 9 heilige kruiden die Saksen gebruikten in rituelen.

Ook Hippocrates refereerde aan Chamomile Roman: Dit kruid is toegewijd aan de zon want Chamomile Roman geneest kwalen.

In meer recente tijden werd Chamomile Roman gebruikt in de kloosters door heel Europa vanwege de geneeskrachtige werking.

De toepassing vandaag de dag in de cosmetica is veelvuldig vanwege de ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende eigenschappen.

 

Hier zijn een aantal recepten ter inspiratie:

GEÏRRITEERDE OF GEVOELIGE HUID

roomse kamille 4 druppel

neroli 4 druppels

lavendel 2 druppels

Voeg de bovenstaande oliën toe aan 20ml van druivenpitolie en meng. Breng tweemaal daags aan op de huid.

 

HAIR TONIC

roomse kamille 2 druppels

citroen 5 druppels

lavendel 4 druppels

Om het haar een natuurlijk, gezond uitziende glans te geven, voeg daarvoor de bovenstaande oliën toe aan een liter warm water om na het wassen te gebruiken als een laatste spoeling.

 

RUSTGEVENDE VERDAMPING

roomse kamille 2 druppels

zoete sinaasappel 2 druppels

Voeg toe aan uw favoriete verdamper of de Tisserand Aromastream om stress te bestrijden.

 

BEDTIJD BATH SOAK

roomse kamille 2 druppels

sinaasappelbloesem (neroli) 1 druppel

sandelhout 7 druppels

Voeg de bovengenoemde oliën toe aan een kopje volle melk of 10ml (een eetlepel) zoete amandelolie. Giet in een warm bad en roer het water om volledig te verspreiden. Ga lekker zitten en geniet van het ontspannen, troostende aroma.

 

 

LEES VOOR U ETHERISCHE OLIËN GAAT GEBRUIKEN DE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES IN DE VERPAKKING EN OP ONZE SITE!