Algemene richtlijnen voor het toepassen van etherische oliën

Etherische oliën kunnen thuis eenvoudig gebruikt worden. Onderzoek naar geur heeft aangetoond dat reuk een sterkere emotionele reactie opwekt dan de andere zintuigen. Via aromatherapie kunt u dan ook profiteren van de speciale eigenschappen van zuivere etherische oliën die verkregen worden uit diverse geurige plantdelen. Gebruik ze voor hun therapeutische eigenschappen, ter bevordering van uw welzijn of simpelweg voor uw plezier. Hieronder vindt u de belangrijkste toepassingsmethoden. Tisserand biedt u alle producten om zelf mengsels te maken. Toch liever kant-en-klare producten? Ook die vindt u natuurlijk in ons assortiment.
Lees voor u etherische oliën gaat toepassen de veiligheidsinstructies onder 'Aromatherapie en Veiligheid' en op de bijsluiter bij het product.  

 

De vier belangrijkste toepassingsmethoden van etherische oliën zijn (algemene richtlijnen, hoeveelheden zijn voor volwassenen): 

1. MASSAGE

Wilt u zich heerlijk ontspannen en energiek voelen, dan gaat er niets boven een massage. Pure etherische oliën zijn te geconcentreerd om direct op de huid te gebruiken en moeten dus eerst verdund worden. 

* Voor lichaamsmassage gebruikt u tot maximaal 5 druppels etherische olie vermengd met 10 ml plantaardige olie

* Voor gezichtsmassage gebruikt u tot maximaal 2 druppels etherische olie vermengd met 10 ml plantaardige olie

 

2. IN BAD

Het gebruik van etherische oliën in bad is een aangename manier om van de oliën te genieten. 

Voeg tot 6 druppels etherische olie toe aan 20 ml plantaardige basisolie zoals bijvoorbeeld jojobaolie (let op: bad wordt glad) of een emulgator. Net voordat u in een gevuld bad stapt, voegt u dit mengsel toe aan het badwater. Verspreid het mengsel goed door het water. Terwijl u heerlijk in uw geurige bad ligt wordt een klein deel van de olie door de huid opgenomen en de warmte van het water verdampt langzaam de rest. 

 

3. DIFFUSIE / VERDAMPING 

De vluchtige bestanddelen in etherische oliën maken ze zeer geschikt voor gebruik in een diffuser of verdamper. Tisserand biedt hiervoor de Aroma Spa Diffuser. 
Om de door u gekozen sfeer te creëren gebruikt u in de Aroma Spa Diffuser tot 6 druppels etherische olie van Tisserand Aromatherapy. Of volg de gebruiksaanwijzing van uw apparaat. Sommige apparaten werken met water, andere niet. Bij het gebruik van een aromalampje met waxinelichtje doet u in het kommetje water waarna u de oliën toevoegt. 

 

4.  INHALATIE

Een aantal etherische oliën, zoals bijvoorbeeld eucalyptusolie die de luchtwegen vrijmaakt, is ideaal voor inhalatie. Let u wel op; wij raden deze methode af indien u aan astma of ernstige aandoeningen aan de luchtwegen lijdt, omdat in dit geval de sterke aroma's de symptomen juist kunnen verergeren. 

* Voor stoominhalatie, voeg 3-5 druppels etherische olie toe aan een tot de helft met heet (niet kokend) water gevulde hittebestendige kom, doe een handdoek over uw hoofd om een tentje te maken en inhaleer de damp gedurende 5 – 10 minuten. Verwijder bril en contactlenzen voor u deze methode toepast. LET OP: wij raden het gebruik van stoominhalatie d.m.v. deze traditionele methode af voor kinderen jonger dan 10 jaar. In dit geval kunt u gebruik maken van diffusie / verdamping zie hierboven. 

* Voor persoonlijke inhalatie, doe 1 – 2 druppels etherische olie op een tissue. Geur naar behoefte diep opsnuiven.

 

LET OP: DE HIERBOVEN GEGEVEN INFORMATIE BETEKENT NIET DAT DEZE HOEVEELHEDEN VOOR ALLE ETHERISCHE OLIËN EN IN ALLE SITUATIES EN VOOR IEDERE PERSOON VAN TOEPASSING ZIJN

LET OP: LEES VOOR GEBRUIK DE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES ONDER 'AROMATHERAPIE EN VEILIGHEID'

 

Met etherische oliën van TISSERAND AROMATHERAPY bent u verzekerd van de beste kwaliteit;
ALTIJD 100% PUUR EN ZUIVER. 
Wereldwijd door professionele aromatherapeuten gebruikt en aanbevolen.