Aromatherapie en Veiligheid

Wij verzoeken u deze veiligheidsvoorschriften zorgvuldig te lezen voor u etherische oliën gaat gebruiken. Wij willen dat u zoveel mogelijk baat heeft bij het gebruik van etherische oliën. U kunt ze gemakkelijk en veilig toepassen, mits u de veiligheidsvoorschriften in acht neemt: 

 • Het aantal aanbevolen druppels niet overschrijden:
  Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd. Onze etherische oliën zijn 100% natuurlijk, puur en zuiver. Etherische oliën zijn krachtig, sterk geconcentreerde stoffen. Ze worden gemaakt van kruiden, specerijen, bloemen, harsen etc. Soms zijn voor één druppel etherische olie bijv. honderden bloemen nodig. Dus houdt u zich aan het aanbevolen aantal druppels, hoezeer u ook van de geur houdt!

 • Etherische oliën nooit onverdund op de huid aanbrengen

 • Etherische oliën niet inslikken:
  Etherische oliën kunnen inwendig schade veroorzaken indien inwendig gebruikt. Indien iemand per ongeluk olie heeft ingeslikt dient u direct medische hulp in te schakelen.

 • Bewaar etherische oliën altijd buiten bereik van kinderen: 
  Indien een kind per ongeluk etherische olie heeft ingeslikt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. 

 • Breng etherische oliën zorgvuldig aan:
  Voor alle etherische oliën geldt dat -zelfs na verdunning- contact met gevoelige gebieden zoals de ogen vermeden dient te worden. Is er toch olie in de ogen gekomen, spoel dan direct met veel water uit en raadpleeg een arts.

 • Etherische olie van Bergamot, Citroen, Sinaasappel, Limoen en Grapefuit mag niet op de huid gebruikt worden bij blootstelling aan zon of gebruik van zonnebank. U dient tenminste 12 uur na het aanbrengen blootstelling aan de zon/zonnebank te vermijden. 

 • Citroengras, Citronella, May Chang en Tea-Tree mogen niet gebruikt worden bij jonge kinderen of op een gevoelige huid. Deze oliën zijn te krachtig voor jonge kinderen en bij een gevoelige huid. 

 • Etherische oliën bij kinderen: 
  Gebruik etherische oliën niet voor toepassingen op de huid bij kinderen jonger dan 4 jaar. Hiervoor dient u advies in te winnen. 
  U kunt voor kinderen van deze leeftijd een plantaardige basisolie zoals perzikpitolie of jojobaolie gebruiken om de huid te verzorgen.  

  Voor kinderen van 4 - 11 jaar gebruikt u 2 druppels in 10 ml plantaardige basisolie. 
  Voor kinderen ouder dan 11 jaar gebruikt u de volwassen dosering (voor normale huid) (bij gevoelige huid halveert u het aantal druppels etherische olie).  

  Aromatherapie, in het bijzonder massage, werkt goed bij kinderen. Maar let op niet alle etherische oliën zijn geschikt voor gebruik bij kinderen! Voor advies consulteert u een professionele (gedegen opgeleide) aromatherapeut.  

 • Gezondheid en medicatie:
  Als u zwanger bent, een huidaandoening heeft, aan epilepsie, astma, of hoge bloeddruk lijdt of onder behandeling bent met medicijnen,
  of in geval van twijfel over een aandoening, dan is het belangrijk deskundig medisch advies in te winnen alvorens u etherische oliën gaat gebruiken.  

 • Gebruik in huis:
  Zorg ervoor dat etherische oliën niet in contact komen met gepolijste of geverfde oppervlakken en kunststoffen aangezien dit vlekken of beschadiging kan veroorzaken. Etherische oliën zijn ontvlambaar, houdt ze daarom uit de buurt van open vuur.

 • Etherische oliën bewaren:
  Bewaar de oliën koel en donker dus niet blootstellen aan direct zonlicht en warmte! Na opening binnen 1 jaar gebruiken. Voor maximale houdbaarheid kunt u de oliën in de koelkast bewaren (mits dit veilig is i.v.m. kinderen etc.). Indien u van deze voorschriften afwijkt en de oliën blootgesteld worden aan licht, lucht en warmte wordt de houdbaarheid aanzienlijk korter! 

   

   

   

  Kijkt u ook bij 'HET TOEPASSEN VAN ETHERISCHE OLIËN'.

  Hier vindt u uitleg over de diverse toepassingsmogelijkheden.