Persberichten 

P E R S B E R I C H T                

Voorburg, november 2015

NIEUWE WELLBEING LIJN VAN TISSERAND AROMATHERAPY

Tisserand Aromatherapy introduceert de vernieuwde Wellbeing lijn. Deze productlijn biedt de moderne consument innovatieve en gemakkelijk toepasbare oplossingen om op geheel natuurlijke wijze thuis, op het werk en onderweg alledaagse problemen aan te pakken en zo het welzijn te bevorderen. Bestaande producten hebben een restyling ondergaan om de herkenbaarheid voor de consument te vergroten en de lijn is aangevuld met enkele nieuwe producten.

Door de restyling kan de consument nu direct zien voor welk doel de producten zijn in te zetten en welke producten uit de lijn qua geur en toepassing op elkaar aansluiten.

Er is keus uit badoliën, lichaams/massageoliën, verdampingsoliën en roller balls. De producten bevatten werkzame combinaties van etherische oliën en diverse huidverzorgende oliën als jojoba-, moringa- en sesamolie. Naast de heerlijke geur, zijn de producten heilzaam voor lichaam en geest en bieden zo een algeheel gevoel van welzijn.

Of het nu gaat om ontstressen, ontspannen, detoxen, bevorderen van een gezonde nachtrust, gespannen spieren tot rust brengen, spierpijn aanpakken, hoofdpijn verlichten of de behoefte aan een extra energieboost; voor al deze toepassingen biedt de wellbeing lijn een bijpassend product.

De namen spreken voor zich: ‘Detox’, ‘De-stress’, ‘Sweet Dreams’, ‘Muscle Ease’, ‘Energy’, ‘Head Clear’, ‘Lavender’.

“De bestaande producten hebben al veel trouwe gebruikers en met het nieuwe uiterlijk en de uitbreiding met enkele nieuwe producten hopen wij nog meer in te spelen op wat de consument zoekt. Onlangs kwam uit een onderzoek naar voren dat bijna 1 op de 3 Nederlanders in het afgelopen jaar slaapproblemen heeft gehad (bron www.GfK.com/nl). De producten uit de Sweet Dreams categorie, bestaande uit een roller ball, verdampingsolie en nu ook een badolie en lichaamsolie, sluiten dus duidelijk aan bij een behoefte”, aldus Hans Pijnacker directeur van First T&B, de exclusieve distributeur voor Tisserand in de Benelux.

Voor meer informatie over Tisserand producten, ga naar http://www.tisserandbenelux.eu of mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Over Tisserand

Het Engelse bedrijf ‘Tisserand Aromatherapy’ is gespecialiseerd in etherische oliën, professionele  aromatherapie en voorgemengde formuleringen, natuurlijke parfums en personal care producten.

Opgericht in 1974 door de wereldwijd erkende aromatherapie-expert en pionier Robert Tisserand, beschikt het bedrijf over meer dan 40 jaar ervaring in het toepassen van etherische oliën ter bevordering van fysiek en emotioneel welzijn.

In de Benelux verkrijgbaar via importeur en distributeur First T&B. 

Tisserand haalt oliën uit alle delen van de wereld en garandeert dat deze 100% puur en zuiver zijn.

De oliën zijn biologisch, ‘wild crafted’, of ethisch gewonnen en uitsluitend verkregen van bekende botanische soorten teneinde maximale geur, intensiteit en zuiverheid te garanderen. Tisserand’s biologische oliën zijn gecertificeerd door de Soil Association en goedgekeurd door de Vegan Society.

Formuleringen van Tisserand worden handgemengd door het eigen team van aromatherapie-experts om ervoor te zorgen dat de unieke en heilzame eigenschappen van de gebruikte ingrediënten optimaal benut worden. Producten van Tisserand worden nooit getest op dieren en zijn vrij van dierlijke ingrediënten, dus ook geschikt voor veganisten.

 

 

P E R S B E R I C H T                 

 

Voorburg, mei 2014

 

NIEUWE LIJN 100% NATUURLIJKE BEAUTY OILS VAN TISSERAND AROMATHERAPY

 

Tisserand Aromatherapy, specialist in aromatherapie en etherische oliën, introduceert een nieuwe collectie 100% natuurlijke Beauty Oils voor de verzorging van gezicht, lichaam en haar.

 

Vitamine E is toegevoegd voor extra antioxidant werking, waardoor tekenen van veroudering vertragen en de textuur van droge, doffe huid en haren wordt hersteld. De oliën bevatten geen toegevoegde geurstoffen.

 

De lijn omvat Argan Beauty Oil, voor intense verzorging van droge, gevoelige en rijpere huid en voor glad haar; Rosehip Beauty Oil, om tekenen van veroudering tegen te gaan en huidtextuur te vernieuwen; Apricot Kernel Beauty Oil, een lichte moisturizer en voeding voor de normale of gecombineerde huid en Coconut Beauty Oil, een excellente voedende en verzachtende olie voor de huid en voor gezonde, glanzende haren.

 

“Deze nieuwe lijn biedt een collectie van natuurlijke oliën die alle een veelheid aan schoonheidstoepassingen bieden”, aldus Jennie Harding, Tisserand’s product adviseur en aromatherapie-expert. “Zo is kokosolie geweldig te gebruiken om make-up te verwijderen, ook oogmake-up en mascara.”

 

Argan Beauty Oil is een olie met een rijke textuur, verkregen uit de pitten van de arganboom uit Marokko. Al eeuwenlang staat arganolie bekend om de voedende, herstellende en beschermende eigenschappen. Rijk aan vitamine A en E en voedende vetzuren. Ideaal voor de verzorging van droge, rijpere huid en voor zachte, gladde haartextuur.

 

Rosehip Beauty Oil, rozenbottelolie, is een zeer intensief voedende olie verkregen door koude persing uit de zaden van de wilde roos uit Chili (Rosa Mosqueta). Rijk aan essentiële vetzuren en antioxidant vitamine E. Deze olie is vooral geschikt om droge, rijpere of beschadigde huid weer glad te maken en de huidtextuur te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld als serum voor de nacht.

 

Apricot Kernel Beauty Oil, abrikozenpitolie, is een olie met een lichte textuur, rijk aan vitamine A en E. Verkregen door koude persing uit de pitten van abrikozen uit het zuidelijk Middellandse Zeegebied. Het is een lichte moisturizer voor normale of gecombineerde huid.

 

Coconut Beauty Oil, kokosolie, is een olie met een lichte textuur rijk aan voedende en verzachtende triglyceriden en antioxidanten. Verkregen uit het vruchtvlees van de Afrikaanse kokosnoot, maakt droge, normale of gecombineerde huid zacht en soepel en zorgt voor zijdezacht haar.

 

“Met deze Beauty Oils denken wij dat meer mensen zullen ontdekken dat oliën niet alleen heerlijk zijn voor het lichaam, maar zeker ook voor de dagelijkse gezichtsverzorging”, aldus Hans Pijnacker, directeur van First T&B, de exclusieve distributeur voor Tisserand in de Benelux.

 Producten van Tisserand worden nooit getest op dieren en zijn vrij van dierlijke ingrediënten, dus ook geschikt voor veganisten. 

 

 

 

 

 

 

Tisserand wins Best Shower Gel in 2013 Green Parent Awards

 

Tisserand’s Signature Blend Awakening Shower & Bath Wash won best shower gel in the ‘ten best for under a tenner’ category in The Green Parent’s 2013 Natural Beauty Awards.

 

The Green Parent is the UK’s leading green lifestyle and natural parenting magazine. Each year the Natural Beauty Awards tests and grades hundreds of products in terms of production, packaging, level of organic content, company ethics, ingredients and effectiveness.

 

This year’s winners will be featured in the next issue of The Green Parent, published 12 July. 

 

 

 

P E R S B E R I C H T                 

 

Voorburg, Juni 2013

 

TISSERAND AROMATHERAPIE VOOR HAAR

 

De producten van Tisserand Aromatherapie & Personal Care zijn specifiek zeer geschikt voor de verzorging van haar en hoofdhuid. Dankzij de jarenlange ervaring van Tisserand Aromatherapie & Personal Care zijn een aantal producten ontwikkeld die direct toepasbaar zijn voor het haar en de hoofdhuid waarbij diverse etherische oliën zijn gebruikt voor de therapeutische en voedende werking. Daarnaast zijn er ook diverse recepten waarbij gebruik gemaakt wordt van een combinatie van Blending Oliën samen met Etherische oliën, juist voor bijvoorbeeld extreem droge hoofdhuid en haar.

 

Hans Pijnacker, directeur van First T&B en sinds 2012 de exclusieve importeur van het merk voor de Benelux, distribueert het merk via de beter gesorteerde gezondheidswinkel en drogisterij. Bovendien is het merk steeds vaker weer terug te vinden bij professionals zoals aromatherapeuten en schoonheidsspecialisten.

 

“De Deep Cleansing Shampoo met Tee-Trea en de Moisturizing Shampoo met Lavendel dekken de meeste haarsituaties af, van droog to vettig haar. Daarnaast zorgt de Nourishing Conditioner voor een geweldig gebalanceerd gevoel. Onze shampoos en conditioner zijn natuurlijk zonder parabenen, SLS, SLES en mogelijk andere potentieel gevaarlijke chemische ingrediënten. Daarnaast zijn er diverse combinaties te maken met onze etherische oliën waardoor er vele mogelijkheden zijn voor de verzorging van het haar en de hoofdhuid.”

 

De Tisserand Aromatherapie en Personal Care lijn bestaat uit een uitgebreid assortiment van de mooiste kwaliteit 100 % zuivere etherische oliën, basisoliën en een brede lijn van verzorgingsproducten op basis van aromatherapie. Etherische oliën worden toegepast vanwege de vele therapeutische eigenschappen. De oliën kunnen bijvoorbeeld een kalmerend of juist stimulerend effect hebben. De producten zijn daardoor bij uitstek geschikt voor persoonlijke verzorging.

 

Producten van Tisserand bevatten o.a. geen paraffine, geen parabenen en ook geen SLS, SLES, synthetische parfums en kunstmatige kleurstoffen. Producten van Tisserand zijn niet op dieren getest en zijn vrij van dierlijke ingrediënten, waardoor ze ook geschikt zijn voor veganisten.

 

Voor informatie over Tisserand producten, ga naar  http://www.tisserandnederland.nl

 

Over Tisserand

 

‘Tisserand Aromatherapy’, lang geleden opgericht door Robert Tisserand, pionier en wereldwijd erkend expert op het gebied van aromatherapie, heeft vanaf de eerste dag onveranderd als doel het bieden van de beste etherische oliën en authentieke personal care producten op basis van aromatherapie ter bevordering van welzijn en verzorging.

 

 

 

Tisserand Highly Commended for Best Value Range

 

Tisserand has received a Highly Commended in the 2013 Natural Health Beauty Awards for the Best Value Range.

 

Launched six years ago, the Natural Health Beauty Awards is a major event in the holistic beauty world. This year the Awards will be presented at an official ceremony at the Organic & Natural Beauty Show 2013 which will be held on 2-3 June at Excel London. 

 

 

 

 

 

P E R S B E R I C H T                 

 

Voorburg, 15 maart 2013

 

TISSERAND HAND WASH GEKOZEN TOT BESTE HANDWASH PRODUCT DOOR THE BEAUTY SHORTLIST

 

De succesvolle producten van Tisserand Aromatherapie en Personal Care vallen ook in 2013 al weer in de prijzen: De Prestigieuze Beauty Shortlist heeft de Lavendel Hand Wash van Tisserand uitgekozen tot beste Handwash. Daarnaast vielen de Lavendel Hand Crème, Awakening Shower Gel en het gehele assortiment in de prijzen in diverse categoriën.

 

Hans Pijnacker, directeur van First T&B exclusieve importeur van het merk voor de Benelux, distribueert het merk via de beter gesorteerde gezondheidswinkel en drogisterij. Daarnaast is het merk steeds vaker weer terug te vinden bij de schoonheidsspecialist. “Vandaag de dag geven steeds meer mensen de voorkeur aan natuurlijke producten. De Tisserand producten zijn uniek in hun segment vanwege de natuurlijke samenstelling en daarbij gebruik makend van de etherische oliën.” Het is volgens de distributeur niet verwonderlijk dat Tisserand weer in de prijzen is gevallen. “We merken ook in Nederland aan de reacties op de social media en van onze verkooppunten dat de consument enorm onder de indruk is van de producten.”

                                        

De Tisserand Aromatherapie en Personal Care lijn bestaat uit een uitgebreid assortiment van zuivere etherische oliën en een brede lijn van verzorgingsproducten waar de therapeutische eigenschappen van de etherische oliën goed tot hun recht komen.

 

De producten bevatten geen synthetische chemische ingrediënten, zoals paraffine en ook GEEN parabenen, SLS, SLES, synthetische parfums en kunstmatige kleurstoffen. Natuurlijk zijn de producten van Tisserand niet op dieren getest en zijn vrij van dierlijke ingrediënten, waardoor ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voor verkooppunten en informatie over Tisserand producten, ga naar  http://www.tisserandnederland.nl

 

Over Tisserand

 

Tisserand Aromatherapie is opgericht door pionier Robert Tisserand in de jaren 70 van de vorige eeuw. Robert Tisserand heeft vele boeken en publicaties op zijn naam staan. Ook vandaag de dag wordt nog steeds gewerkt volgens de ethische principes en filosofie van Robert Tisserand. 

 

 

Tisserand gets Silver from BizzieBaby Awards

 

Tisserand received a Silver BizzieBaby Award for its Menthol Breathe Aromatherapy Roller Ball.

 

A BizzieBaby review panel comment included: "This has definitely persuaded me to try more natural remedies in the future. The quality is excellent and offers excellent value for money compared to similar products. I would consider buying this now that I have tested it. I would recommend it to others too. It is a good alternative to help clear congestion."

 

The Menthol Breathe Aromatherapy Roller Ball is part of Tisserand’s creative aromatherapy range of products designed to make the benefits of aromatherapy range accessible to all. It features an essential oil blend of clearing eucalyptus, refreshing peppermint and purifying tea tree, all of which are renowned for their mentally enhancing properties to help refresh and rejuvenate the mind as well as to clear blocked airways. 

 

 

P E R S B E R I C H T     

oktober 2012

Tisserand Aromatherapie laat van zich horen
Al vele succesvolle verkooppunten

Voorburg, oktober 2012 – De in mei 2012 gestarte distributie van Tisserand Aromatherapie en personal care producten verloopt zeer voorspoedig. De snelle uitbreiding van het aantal verkooppunten naar nu meer dan 25 is niet verwonderlijk. De uitstekende kwaliteit gepaard met een mooi prijs nivo zorgen dat winkeliers en consumenten graag de stap maken naar de producten van Tisserand. “De reacties op de producten zijn zeer positief”, volgens directeur Hans Pijnacker. “Kort nadat wij aankondigden dat wij met de distributie begonnen, ben ik door een aantal professionals benaderd om de oliën te mogen proberen. Een docent Aromatherapie heeft bijvoorbeeld samen met haar cursisten de oliën vergeleken met wat er in Nederland te koop is. Allen kwamen tot de conclusie dat de oliën van Tisserand de beste waren.”

Dat de detailhandel ook zo positief reageert, is een geweldige opsteker maar geen verrassing. In eerste instantie zijn de gespecialiseerde Drogisten en natuur georiënteerde detailhandel geïnteresseerd, maar ook grotere ketens als de Vitaminstore hebben direct vanaf het begin de start gemaakt met Tisserand Aromatherapie en Personal care. Zelfs een aantal Apotheken hebben de producten opgenomen, en niet zonder resultaat: De doorverkoop verloopt uitstekend, waarmee duidelijk wordt dat ook de consument de producten omarmen.

Het succes zit hem in de natuurlijke ingrediënten, het ontbreken van potentieel schadelijke chemische toevoegingen zoals parabenen, SLS/SLES en Paraffine. Maar ook de uitstraling van de verpakking wordt overal geweldig positief ervaren.

Voor eind dit jaar verwacht Pijnacker met Tisserand op 100 verkooppunten te zitten in Nederland. Begin volgend jaar zal begonnen worden met België en Luxemburg.

Over Aromatherapie
De eerste vormen van aromatherapie stammen waarschijnlijk uit China en Egypte van zo’n 5000 jaar geleden. Rond de middeleeuwen vond Aromatherapie zijn weg naar Europa. De grondlegger van de huidige aromatherapie (het therapeutische gebruik van etherische oliën), is de fransman R.M. Gattefossé.

Over Robert Tisserand
Eén van de belangrijkste namen op het gebied van de huidige aromatherapie is die van Robert Tisserand die de basis voor Tisserand Aromatherapie in 1970 heeft gelegd. Hij heeft diverse boeken geschreven over moderne aromatherapie en is nog steeds verbonden aan de onderneming. Tegenwoordig is aromatherapie in opkomst, mede omdat de werking van een aantal etherische oliën nu ook wetenschappelijk is bewezen en consumenten een alternatief voor of aanvulling op de reguliere, conventionele geneeskunst zoeken. Er zijn zelfs universitaire studies in Aromatherapie en Etherische oliën. De producten worden op de Nederlandse markt gebracht via de exclusieve distributeur FIRST T&B uit Voorburg.

 

 

 

P E R S B E R I C H T     

12 januari 2012

 

Tisserand Aromatherapie in Nederland
Natuurlijke verzorgingsproducten met 100% natuurlijke ingrediënten

 

Voorburg, januari 2012 – TISSERAND, de grondlegger en pionier voor natuurlijk verzorgingsproducten, brengt haar beroemde producten op de Nederlandse markt. First Natural Brands LTD, de producent van Tisserand aromatherapie heeft de exclusieve distributierechten voor de Benelux toegewezen aan FIRST T&B uit Voorburg.

 

Aromatherapie
De eerste vormen van aromatherapie stammen waarschijnlijk China en Egypte van zo’n 5000 jaar geleden. Rond de middeleeuwen vond Aromatherapie zijn weg naar Europa. De grondlegger van de huidige aromatherapie (het therapeutische gebruik van etherische oliën), is de fransman R.M. Gattefossé.

 

Robert Tisserand
Eén van de belangrijkste namen op het gebied van de huidige aromatherapie is die van Robert Tisserand die de basis voor Tisserand Aromatherapie in 1970 had gelegd. Hij heeft diverse boeken geschreven over moderne aromatherapie en is nog steeds verbonden aan de onderneming. Tegenwoordig is aromatherapie in opkomst, mede omdat de werking van een aantal etherische oliën nu ook wetenschappelijk is bewezen en consumenten een alternatief voor of aanvulling op de reguliere, conventionele geneeskunst zoeken. Er zijn zelfs universitaire studies in Aromatherapie en Etherische oliën.

 

Bewust natuurlijk
TISSERAND, de pionier op het gebied van natuurlijke verzorgingsproducten en aromatherapie ontwikkelt al meer dan 35 jaar haar producten. De unieke combinaties van oliën en natuurlijke ingrediënten (Ethical Harvested etherische oliën en plantenextracten) dragen bij aan effectieve producten waarbij ingrediënten die schadelijk kunnen zijn verbannen worden zoals Parabenen, Paraffine, SLS en andere chemische toevoegingen. Daardoor zijn de producten veelal 100% natuurlijk, maar zijn ook de grondstoffen ethisch verantwoord gewonnen. Natuurlijk zijn niet alleen de producten, maar ook de ingrediënten niet op dieren getest en is de verpakking volledig recyclebaar.

 

Product assortiment
TISSERAND producten beslaan een prachtig breed assortiment van haar (Shampoos en conditioners) en huidverzorgingsproducten (zoals Handcrème, Douche emulsie, Body Lotion). Daarnaast een volledige lijn van etherische oliën die zelf toegepast kunnen worden voor verdamping, massage of in het bad. Voor het gemak zijn unieke voorgemixte producten verkrijgbaar als massage olie maar ook rollers met specifieke werking bij b.v. stress, op reis of slaapgebrek.

 

Voor de professionele markt als therapeuten, sauna’s en wellness komt een speciale “professional” lijn beschikbaar.