Robert Tisserand

In de zestiger jaren maakte de toen nog zeer jonge Robert Tisserand (1948) via zijn moeder kennis met aromatherapie. Dit was het begin van zijn blijvende passie voor aromatherapie.

Op 17-jarige leeftijd bedacht Robert dat hij ook anderen wilde laten genieten van de vele voordelen die etherische oliën bieden voor het bevorderen van geluk en gezondheid. Zijn toekomstdroom was om producten op basis van etherische oliën te maken voor gebruik thuis. In die tijd bestonden dergelijke producten nog helemaal niet, maar de jaren zestig brachten verandering. 

Na jaren van studie en het uitoefenen van zijn beroep van massagetherapeut en healer begon Robert in 1974 'The Aromatic Oil Company'. Ondanks het feit dat het financieel niet gemakkelijk was en de ontmoediging van anderen, bleef hij zijn passie volgen. Robert vulde in die tijd zelf flesjes met oliën, schreef de etiketten en verzond ze elke zaterdagochtend via het lokale postkantoor naar zijn klanten. 

Robert's eerste boek 'The Art of Aromatherapy' verscheen in 1977 na jaren van voorbereiding. In zijn boek, spreekt hij over natuur, levenskracht, planeten en elementen. Dit was een baanbrekend boek, het eerste Engelstalige boek over aromatherapie en tegenhanger van het wetenschappelijke boek van de Franse dokter Jean Valnet t.w. Aromathérapie (later vertaald in het Engels als 'The Practice of Aromatherapy'). 

In 1984 richtte Robert het nieuwe bedrijf 'Aromatherapy Products Ltd.' op waarbij hij meer de rol op zich nam om formuleringen voor etherische oliën te ontwikkelen en te adviseren. Hierbij kon hij zijn jarenlange expertise ten volle inzetten en dat doet hij tot op de dag van vandaag. Robert is als consultant nog steeds aan het bedrijf verbonden en schrijft nog steeds boeken die over de gehele wereld verkocht worden. Hij wordt wereldwijd beschouwd als expert op het gebied van aromatherapie. Van zijn boek 'Essential Oil Safety', het eerste volledige naslagwerk (1995) voor de aromatherapie-industrie over het veilig gebruik en toepassing van etherische oliën, verscheen in 2013 de tweede herziene en aangevulde editie. Een omvangrijk naslagwerk van maar liefst 784 pagina's. 

Het assortiment is sinds het bescheiden begin enorm uitgebreid. Maar wat voor ons voorop staat, net als destijds voor Robert, is het bevorderen van het welzijn van de mens. Dit is wat ons drijft om steeds weer prachtige producten van hoge kwaliteit te leveren, gebaseerd op de ethische principes van aromatherapie; een streven naar het allerbeste dat in al die tijd onveranderd gebleven is! Tisserand Aromatherapy.