Tisserand Etherische Oliën

 

Vanaf de eerste dag is ons doel onveranderd: 

'Het leveren van de mooiste kwaliteit etherische oliën en authentieke personal care producten op basis van aromatherapie voor het bevorderen van het welzijn en genot van de mens.'

Dus...of de oliën nu afkomstig zijn van de uitlopers van de Pyreneeën of van citrusboomgaarden in Brazilië, onze etherische oliën zijn altijd:

  • 100% puur

  • 'organic' (= biologisch), 'wild crafted' of 'ethically harvested'

  • uitsluitend verkregen uit bekende botanische soorten voor maximale geur

  • nooit lang op voorraad, dus wat u koopt is vers

  • van zo goede kwaliteit dat ze wereldwijd door professionele aromatherapeuten worden toegepast en aanbevolen

 

CATEGORIEËN ETHERISCHE OLIËN: 

Organic (Biologisch):

Gecertificeerde biologische etherische oliën zijn afkomstig van planten die geteeld zijn zonder gebruik te maken van kunstmatige meststoffen, herbiciden of pesticiden - in plaats daarvan wordt gewerkt met ecosysteem beheermethoden voor behoud van de gezondheid van zowel plant als bodem. Er wordt geen genetische modificatie of bestraling toegepast. De voordelen van biologische landbouw omvatten o.a. geen vervuiling van plaatselijke lucht of grondwater, geen giftige chemicaliën in de plant of de etherische olie van de plant. Bovendien wordt de levensvatbaarheid van het lokale milieu gehandhaafd. Internationale normen worden vastgesteld door IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements), die ook diverse certificeringsinstanties accrediteert zoals bijvoorbeeld The Soil Association of het Franse Ecocert.

Wild Crafted:

Wild crafted etherische oliën worden verkregen van planten die niet gecultiveerd worden. Ze worden verzameld in hun natuurlijke, wilde leefomgeving. Hoewel deze oliën niet biologisch zijn, zullen zij niet verontreinigd zijn met synthetische chemische stoffen (pesticiden, kunstmatige meststoffen etc.). De planten groeien onder omstandigheden die gunstig zijn voor de gezondheid van de plant.

Het oogsten van 'wild crafted' oliën gebeurt duurzaam. Een oogstplan moet aantonen dat oogsten inderdaad duurzaam wordt uitgevoerd voor behoud van het wilde gewas. 

Ethically Harvested:

Dit duidt op duurzame teelt. Een ethisch geoogste etherische olie is afkomstig van een kruid, struik of boom. De oogst mag niet agressief gebeuren om te voorkomen dat de soort uitgeput raakt. Bij aromatische planten is soortuitputting slechts zelden een probleem wanneer het kruiden betreft (die meestal gemakkelijk in grote hoeveelheden groeien), maar eerder wanneer het om langzaam groeiende bomen gaat.